Jouluenkeli ihan tavallinen, kiireinen

Päivitetty: seitsemän päivää sitten

Ennenvanhaan enkelillä oli oma paikkansa joulun koristeena, nykyään sen merkitys on vähentynyt joska sillä enää ollenkaan on sijaa kotona. Nämä vanhat enkelikoristeet ovat edelleenkin vihättäviä, vaikka kulta niissä ei kimaltelekkaan, kulta se on ainoastaan enkelin sydänmessä. Tämä kiireinen pikku enkeli valmistui -40 luvulla, kasvot sille tehtiin Marttanuken kasvoista. Vartalona on pahvikartio jota sen on varottava kastumasta. Enkeli syntyi köyhään perheeseen ja ainoana mahdollisuutena vaatteille oli paperi. Niillä sitä sitten mentiin, joskus hihan suut tarttuivat johonkin ja ne repeytyivät. Niin ne siivet sitten...nekin paperista tehtiin, kevyethän niillä on liikkua, eihän enkeliä ilman siipiä. Hiukset sitten tuuli vei, uudet löytyi toisen jo pois heitetyn enkelin päästä. Näin joulun lähestyessä enkeli on odottamassa omassa laatikossa jospa tänä vuonna päästee taas piirongin päälle iloitsemaan tuikkivista silmistä.

Minut voi ostaa kotiin koristeeksi, vain yhden kerran kun toista samanlaista minua ei ole :)

Kreppipaperista valmistettu enkeli

Minä pikku jouluenkeli synnyinki jo 60-vuotta sitten. Ei hienoja vaatteita minullakaan ole ja hiukset tehtiin pehmeästä mohairista, vaatteita koristaa nauha hopeinen, sinisillä silmillä katselisin ihmettä lapsien kun jouluun viettoon vielä minut nostettaisiin, pois laatikosta ahtaasta. Katselisin kotia, suojelusta toivoisin.

Vanha jouluenkeli

Enkelinkuoro hyllylle, kuusenalle, kurkkimaan. Synnyttiin me pikkuise, kynttiöitä kantamaan, soittimiin kultaisiin puhaltamaan ja savesta meidät tehtiin. Pikkuiset on meidän siivet, valkoisiksi mekot maalattiin, joku meistä silmät sulki, hetkeksi melkein nukahti. Hienon kuoron meistä saa, joulun rauhaa julistamaan. Löytyy meitä pakkauksissa, sekä yksi kerrallaan, jos rikki toinen mennyt on.

Jouluenkeli kynttilänjalat

#Jouluenkeli #joulukoriste #kreppipaperienkeli #enkeli #antiikkijoulukoriste #mummonmökki #metsämökintontut #vanhatjoulukoriseet #antiikkia #antiikkienkeli #joulukoristemuseo #retro