top of page

Kuinka nuuka voi olla ilman että se on...

Sattuipa kerran että kaksi kaverusta oli automatkalla ja toiselle tuli "iso hätä" Auto pysäytettiin tien viereen ja siitä sitten juostiin pusikkoon. Aikansa ähkittyään pusikossa huusi kaveri "onko sinulla autossa paperia" ? ei oo, mutta jätä se sinne vaan.Joka vuosi ikkunoiden verhot pestään tai tuuletetaan ja samalla niiden kunto tarkistetaan. Meillä on joissakin ikkunoissa vanhoista tyynynpäällisistä tehtyjä verhoja. Rikkinäisistä tyynynpäällisistä leikattiin hyvät osat talteen kuten kaikki pitsit/koristeosat jos ne olivat käyttökelpoisia...niin ja sitten jos niissä oli tahroja niin ne kohdat kirjailtiin kukilla 😁 pihejä kun ollaan...

Verhon korjaaminen, kierrätys, lakanaverhot, tyynynpäällisistä verhot
Yksi tapa jatkaa verhon elinkaarta on kirjailla reijät tai tahrat

4 erilaiset verhot tehty kierrätysmateriaalista. Verhoissa käytetty vanhojen rikkinäisten tyynynpäällisten osia.

Pienistä langanpätkistä valmistuu lankapalloja vanhaanmalliin. Kun lankapalloja on riittävästi niin niistä on tulossa kahvilaan lankapalloryijy ja muutama samantyylinen koristetyyny. Lankapallot kiinnitetään ryijypohjaan ja tyynynpäälliset juuttikankaaseen.

Lankapallo, ylijäämälankojen uusiokäyttö, kierrätä lankoja
Langanpätkistä valmistuu lankapalloja

LANKAPALLOT

Leikkaa kaksi paahvipyörylää joissa on reikä keskellä. Pujota lankaa pyörylän ympäri ja kun sitä on riittävästi leikkaa ulkoreunasta langat poikki. Sido lankatukko keskeltä kiinni ja poista pyörykästä.


VERHOJEN ELINKAARI

Puuvillaverhoista voi tehdä saunan penkille istuinsuojia, tyynyn sisustoja, riepuja, matonkuteita. Korjaa, verhoja toisilla kankailla, kirjo niihin koristeita, lisää pitsejä tai brodyyrejä.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page