Vanha kuisti

Päivitetty: loka 3

Kuistinssa on 6 kulmaa ja 89 pikku ikkunaa, vanhimmat ruuduista on alkuperäisiä 1700-luvulta ja jokavuotisiin huoltotöihin kuuluu ikkunoiden läpikäyminen ja tarkistus, kun huollettavaa on paljon joutuu joskus alkamaan aikaisin, toki valitaan mitkä työt on viisainta tehdä ensin. Ikkunat maalataan pääasiassa pellavaöljymaalilla ja niiden kuivumisaika on jonkinverran pitempi kuin tavallisten maalien. Ennen maalaamista ikkunakitit tarkistetaan ja korjataan jos kittaus sitä vaatii.

Päärakennuksen kuisti Museo Tonttukylässä

Muita huollon alla olevia kohteita on kaivon maalaaminen, tarvikevaraston ja ovien maalaaminen. Ihan viimeiseksi maalataan pihan perällä oleva paja joka saa uuden mustan värin. Myös suurin osa ovista maalataan.