Vanhat ikkunat uusiokäytössä

Päivitetty: kesä 11

Vanhat ikkunat joita on tullut säästettyä pahanpäivän varalle saavat uudessa puutarhassa jatkoaikaa. Teen niistä tilanjakajan erottamaan käytävän kukkapenkeistä. Käytävälle vastapäätä tulee sitten puistonpenkki. Ikkunan eteen teen terassin vanhasta puusta.

Vanhat kuistin ikkunat

Vanhoista ikkunoista tein ensin seinän ja jotta se pysyisi hyvin pystyssä kaivoin noin 60cm syvän kuopan asetin sinne peltiämpärit sekoitin sementtiä, nostin seinämän pystyyn ja valoin jalat ämpäriin kiinni. Valuverkosta tein köynnöstuen ja jätelaudasta pienen lavan jonka sisustan vasta kesäksi.

Vanhat ikkunat uusiokäytössä - tee itse tilanjakaja

Vanhaan puutarhaan löysin kaksi pienempää ikkunanpokaa joissa ristikko keskellä, niistä tein näkösuojan lepopaikan eteen. Ikkunoiden kehikko on tehty raudasta jotta se säilyisi maassa pitempään, Ikkunat on kiinnitetty kehikkoon ruuveilla ettei tuuli niitä riepottelisi, kukkapenkiin on istutettu ruusua ja ikkunan takana on perheomenapuu.

Harmaat tiilet on remontin yhteydessä irroitettu Tonttumuseon takaseinästä ja nyt on yksi talvi takana ja ne säilyivät hyvin maassa ilman minkäänlaisia vaurioita.

Riukuaita valmistui myös jätelaudasta ja nyt se on jo harmaantunut sään vaikutuksesta ja sopii ympäristöönsä hyvin. Reki tervattiin samalla kun Tonttumuseon paanukatto sai uuden tervasuojauksensa.