Hattuhylly, naulakko, Tonttumuseo, talonpoikaispenkki

Hattuhylly

Olemme uudistaneet Tonttumuseon vaatenaulakon tekemällä uuden johon saimme vaatekoukkuja useampaan riviin. Naulakko asetettiin mukulakivikadun oviaukkoon ja sen alle mahtui vielä vanha talonpoikaispenkki istumista varten.

Tonttumuseo

Tontut, joulupukit, joulukoristeet

Nukkemuseo

Vanhat nuket, lelut, nallet, kengät ja vaatteet

Meidän historia

Näin syntyi tonttu kylä, tonttu versta

Vanhan maalaistalon elämää

Pesu kommuutti 1800-l lopusta

Öljylamppuja ja kaappikelloja

Päärakennuksen pikkutuvassa on erilaisia puuhuonekaluja joista yksi . tämä vanha hieno pesukommuutti. Kommuutin päällä on ajanmukainen pesuvati, kannu, saippuakuppi ja tietenkin virkatut liinat suojaamassa vesiastiaa.

Taulun kehyksiä

Isoja ja pieniä taulun kehyksiä

Puutöitä

Kesäsesonkia valmistellaan jo täysillä. On usea työ jota kuitenkaan ei voi vielä aloittaa johtuen lumesta ja pakkasesta ja yksi niistä on päärakennuksen pään laudoitus hommat. Puuverstaalla on kuitenkin oltu ja siellä on syntynyt useampi kehys erikokoisille joulupaperitauluille. 

Pääsiäiskoristeita

Vanha paperitaulu

Tämä ja paljon muuta

Verkkokaupasta eriaiheisia vanhoja paperitauluja vielä ihan käyttökuntoisia. Käy ostoksilla.

1/6

Puutarha on vielä talviunille mutta kohta sen paksulle hangelle levitetään talven aikana kerättyä tuhkaa. Tuhkaaminen on hyvä tapa varmistaa ruohikon mineraali tarve ja se edesauttaa kauniin ruohikon kasvua. 

Joulukello

Päätoimittaja

Tyhjäntoimittaja

Juorupalsta

Jaa sivua Tonttukylä

Salaiset kansiot

Nähtävyys, turistikohde, vanhat pääsiäiskoristeet, matkailu Uusikaarlepyyssä, Info Uusikaarlepyy, Info Tonttukylä. vanhat nuket, antiikkinukke, nuken korjaus, vanhat nallet, matkailu Suomessa, käyntikohteet, nähtävyydet Uusikaarlepyyssä, nähtävyydet Pietarsaarenseutu, nähtävyydet Vaasan seutu, antiikkinukke, Nukkemuseo, pääsiäisnoita, pääsiäiskoristeet, K.A Weiste, Arne Hasle, Tomtenisse, tomtar, tomte, elämykset, näe kuinka nukke valmistuu, vanha nalle, nallen valmistus, päivämatkat, elämysmatkailu, koe, näe, keräily, antiikki, retro, vintage, klaffipöytä, talonpoikais, maaseutu, Ajankohtaista, tapahtumat, tonttu, tonttuja, nukke, lelu, nalle, uutiset, nähtävyys, seuraa meita, antiikki, retro, vintage

Arne Hasle, Heissner,, Nähtävyys Uusikaarlepyyssä Museo Tonttukylä, Turistikohde, vieraile meillä, eläkeläisryhmille, koululaisille, työporukalle grillausta pajalla, kevät konsertti, musiikkia, pianonsoitto, näyttely, nukkenäyttely, paperinukkeja, muovinukkeja, kiiltokuvia, pääsiäiskoristeita, Marttanukke, Suomalainen nukke, nuken valmistus, nuken korjaus, lelujen korjaus, talonpoikaishuonekalut, peltinen tiskipöytä, patakaappi, kommuudi, lavuaari, tee itse puukaappi, tuunaa vanhoja huonekaluja

Osoitteemme

Aspnäsvägen 48

Uusikaarlepyy / Nykarleby Pensala FI-66840 Finland

Seuraa meitä:

  • Facebook Reflection

Tonttumuseo 2021