top of page
Tonttukylä on mukana Pohjanmaan kierroksella, matkusta pohjanmaalle, pohjanmaalla on nähtävyys Tonttukylä

Ajankohtaista

Alkaen 1700-luvulta

Tonttukyän uutiset

Rullaa alaspäin

Osallistu arvontaan. Arvomme kaikkien Tonttukylään 1.2-31.3-23 varauksen tehneiden ryhmien kesken 5 ilmaista sisäänpääsyä sekä kahvit.

ARVONTAAN

Osallistu

Arvomme kaikkien Tonttukylään 1.2-31.3-23 varauksen tehneiden ryhmien kesken 5 ilmaista sisäänpääsyä sekä kahvit. Minimi ryhmäkoko 20 henkilöä. Koskee ainoastaan verkkovarauksia.

Pohjanmaan

60€/hlö.

päivämatka kaikenkokoisille ryhmille

Nostalgiakierros

Minimi ryhmäkoko 30 henkilöä

Vaasan Automuseo

Ädelbragd lounasravintola

Tonttukylä

+

+

Harvinainen veteraaniauto, vanhoja autoja, linja-autoja, kuormaautoja, vanhin taksiauto, autonäyttelyt
Antiikkijoulukoristeet, vanhat pääsiäiskoristeet, antiikkinuket, vanhat lelut ja nallet. Talonpoikaishuonekalut
Taistelutanner, Ravintola Ädelbragd, historiallinen lounas, lounasravintola, harvinainen ruokapaikka

Vaasassa on Suomen suurin yksityinen automuseo. Nostalgisia ajoneuvoja koottu 3 kerrokseen. Autoja, linja-autoja, paloautoja, moottoripyöriä, polkupyöriä... Täältä löytyy myös Suomen vanhin taksiauto.

Tonttukylä, Suomen suurin joulukoristemuseo ja ainutlaatuinen kulttuuriperintö. Joulukoristeita alkaen 1800-luvulta, vanhoja pääsiäiskoristeita, antiikkinukkeja, vanhoja leluja ja nalleja. Täällä näet miten nuket ovat syntyneet jo yli 300-vuotta sitten, miten ne liikkuuvat mekaaniset nuket ja tontut.

Oravaisten taistelukentän vieressä tarjoilee Ädelbragd lounasravintola unohtumattoman lounaselämyksen. Historiallisiin resepteihin perrustuvia makuyhdistelmiä 1700-1800 luvulta nautitaan aidossa historiallisessa milijöössä ajanmukaisesti tarjoiltuna.

Käsityönä valmistettu talonpoikaispöytä jossa 4 laatikkoa sekä koristelistat

Talonpoikaispöytä

Vanhan mallin mukaisesti valmistettu talonpoikaispöytä on suunniteltu päärakennuksen saliin jonne se tulee työpöydäksi. Pöydässä on 4 laatikkoa, lisäksi pöytä on tehty kokonaan kierrätysmateriaalista

Vanhat kangaspuut joissa loimi jäljellä

Kangaspuut esille kesäksi

Kangaspuut kasattiin kutomosta syksyllä ja puomille jätettiin poppanaloimi. Kun sali valmistuu niin kangaspuihin laitetaan 20m pitkä mattoloimi.

SavupiipunRappaaminen.jpg

Muurin rappaustyöt

Vintin muurin rappaustyöt aloitetaan heti kun se on sään puolesta mahdollista. Saliin on valmistunut työpöytä, keinutuoli ja penkki. Työn alla on vanhat puulaatikot.

GRILLIPAJA

SOPII PORUKOILLE 

Minimi 20 henkilöä 

Tonttukylä grillipaja soveltuu mainiosti työhyvinvointi päivien viettoon. Grillipajalla on tilaa noin 25-30 henkilölle. Järjestämme grillattavat elintarvikkeet pajalle sopimuksen mukaan. Kysy lisää!

VanhaPihapiiriGrillipaja.JPG
Vanhoja muovinukkeja ja paperinukkeja Tonttukylän kahvilassa

TONTTUKYLÄN KAHVILA

AUKI KESÄISIN 12-17

TUTUSTU PAPERINUKKEIHIN

Tonttukylä kahvilan sisustus uusittiin alkukeväästä 2022 Teimme sinne lisätilaa pienentämällä tiskiä ja sijoittamalla muutamia huonekaluja lisää. Kahvila on sisustettu myös vanhoilla muovi ja paperinukeilla. 

Nuken ja nallen korjaukset

Ota mukaasi ja tule paikanpäälle

Tonttukylässä korjataan kaikenlaisia vanhoja nukkeja, nalleja ja tonttu-nukkeja. Ota vanha lelusi mukaan Tonttukylään niin kartoitamme sen korjaustarpeen ja voit jättää sen lelunkorjaajalle joka korjaa sen ja palauttaa postipakettina lelusi sinulle takaisin kun korjaus on suoritettu.

Antiikkinallen ja nuken korjaukse Tonttukylän työpajalla

Nähtävyys, turistikohde, vanhat pääsiäiskoristeet, matkailu Uusikaarlepyyssä, Info Uusikaarlepyy, Info Tonttukylä. vanhat nuket, antiikkinukke, nuken korjaus, vanhat nallet, matkailu Suomessa, käyntikohteet, nähtävyydet Uusikaarlepyyssä, nähtävyydet Pietarsaarenseutu, nähtävyydet Vaasan seutu, antiikkinukke, Nukkemuseo, pääsiäisnoita, pääsiäiskoristeet, K.A Weiste, Arne Hasle, Tomtenisse, tomtar, tomte, elämykset, näe kuinka nukke valmistuu, vanha nalle, nallen valmistus, päivämatkat, elämysmatkailu, koe, näe, keräily, antiikki, retro, vintage, klaffipöytä, talonpoikais, maaseutu, Ajankohtaista, tapahtumat, tonttu, tonttuja, nukke, lelu, nalle, uutiset, nähtävyys, seuraa meita, antiikki, retro, vintage

Arne Hasle, Heissner,, Nähtävyys Uusikaarlepyyssä Museo Tonttukylä, Turistikohde, vieraile meillä, eläkeläisryhmille, koululaisille, työporukalle grillausta pajalla, kevät konsertti, musiikkia, pianonsoitto, näyttely, nukkenäyttely, paperinukkeja, muovinukkeja, kiiltokuvia, pääsiäiskoristeita, Marttanukke, Suomalainen nukke, nuken valmistus, nuken korjaus, lelujen korjaus, talonpoikaishuonekalut, peltinen tiskipöytä, patakaappi, kommuudi, lavuaari, tee itse puukaappi, tuunaa vanhoja huonekaluja, jouluenkeli, nukkeenkeli, taidekäsityö, iso nukke, nukentekijä, saviastiat, #nukkemuseo, #joulukoristemuseo,

VintinMaalattuKatto.jpg

REMONTTIHOMMAT

Vintin kattohirret

Vintin katto on valmis, seinä ja kattohirret on pintakäsitelty. Huoneen oviaukkoa isonnetaan 

Onko kysyttävää?

bottom of page