Joulukoristeverkkokauppa1.jpg

Lisää vanhohja joulukoristeita

Tonttumuseon lattia on valmis, samoin siivoustyöt. Hyllyjä on lisätty takaseinälle ja nyt siirretään lisää vanhoja joulukoristeita vierailijoiden ihailtavaksi. Ilmottaudu joulunaikaan joistakin vaihtoehdoista tai tule kesällä kun meillä on auki 12-17 päivittäin.

Tonttumuseo

Tontut, joulupukit, joulukoristeet

Nukkemuseo

Vanhat nuket, leut, nallet, kengät ja vaatteet

Meidän historia

Näin syntyi tonttu kylä, tonttu versta

Vanhan maalaistalon elämää

Lankkupöytä kuin ennenvanhaan

Öljylamppuja ja kaappikelloja

Päärakennuksen isossatuvassa huokuu menneen ajan tunnelma. Huone on sisustettu pitkällä lankkupöydällä joka katetaan tunnelmaan sopivaksi varausten yhteydessä. Huoneessa on pitkät räsymatot ja ikkunoita koristaa pelargoniat.

Lankkupöytä

Tonttumuseon 3 lankkupöytää

Ensin kunnon pintatyöt

Ennen joulusesonkia kaikki Tonttumuseon lankkupöydät pintakäsitellään uudestaan, mutta ennen sitä höylätään ja hiotaan niistä joitakin epätasaisuuksia pois. Väriä ei ole vielä päätetty mutta eiköhän sekin ongelma ratkea kun työ etenee.

Talonpoikaistalo

Talonpoikaistalon pysähtynyt aika

Varaa 10-20 henkilön ryhmälle

Varaa pienemmälle 10-20 henkilön ryhmälle kahvit Tonttukylän päärakennuksessa, vanhassa talonpoikaistalossa 1700-luvulta. Kahvit katetaan isoontupaan jossa on tehty useita uusia sisustus uudistuksia. Tule ja tutustu.

1/9

Puutarhan ystäville Tonttukylässä on erilaisia pieniä puutarhoja, jotka poikkeavat toisistaan käyttötarkoituksen mukaan. Meille on rakenteilla 3 vesiaihe joista yksi on puro, suihku ja  vesipumppu.

Joulukello

Päätoimittaja

Tyhjäntoimittaja

Juorupalsta

Jaa sivua Tonttukylä

Salaiset kansiot

Nähtävyys, turistikohde, vanhat pääsiäiskoristeet, matkailu Uusikaarlepyyssä, Info Uusikaarlepyy, Info Tonttukylä. vanhat nuket, antiikkinukke, nuken korjaus, vanhat nallet, matkailu Suomessa, käyntikohteet, nähtävyydet Uusikaarlepyyssä, nähtävyydet Pietarsaarenseutu, nähtävyydet Vaasan seutu, antiikkinukke, Nukkemuseo, pääsiäisnoita, pääsiäiskoristeet, K.A Weiste, Arne Hasle, Tomtenisse, tomtar, tomte, elämykset, näe kuinka nukke valmistuu, vanha nalle, nallen valmistus, päivämatkat, elämysmatkailu, koe, näe, keräily, antiikki, retro, vintage, klaffipöytä, talonpoikais, maaseutu, Ajankohtaista, tapahtumat, tonttu, tonttuja, nukke, lelu, nalle, uutiset, nähtävyys, seuraa meita, antiikki, retro, vintage

Arne Hasle, Heissner,, Nähtävyys Uusikaarlepyyssä Museo Tonttukylä, Turistikohde, vieraile meillä, eläkeläisryhmille, koululaisille, työporukalle grillausta pajalla, kevät konsertti, musiikkia, pianonsoitto, näyttely, nukkenäyttely, paperinukkeja, muovinukkeja, kiiltokuvia, pääsiäiskoristeita, Marttanukke, Suomalainen nukke, nuken valmistus, nuken korjaus, lelujen korjaus, talonpoikaishuonekalut, peltinen tiskipöytä, patakaappi, kommuudi, lavuaari, tee itse puukaappi, tuunaa vanhoja huonekaluja

Osoitteemme

Aspnäsvägen 48

Uusikaarlepyy / Nykarleby Pensala FI-66840 Finland

Seuraa meitä:

  • Facebook Reflection

Tonttumuseo 2020