top of page

Hurmaava talonpoikaiskaappi - paljon säilytystilaa

Päivitetty: 25. helmik.

Pikkukaappi tammilankusta valmistui ja nyt työtilaan on siirretty hurmaava talonpoikaiskaappi joka on valmistettu vuonna 1926 ja singeerattukin on.Kaappi on tosi likainen, viimeiset vuosikymmenet siinä on säilytetty pyörän ketjuja, öljypurkkeja, pikipurkkeja ja muuta tarpeellista.


Talonpoikaiskaappi puusta valmistettu
Kauniisti patinoitunut talonpoikaiskaappi vuodelta 1926

Ihan ensimmäisenä irroittelin vetimet ja sitten harjasin kaapin irtoliasta, pesin saippualla ja nyt se saa kuivua vuorokauden. Pohjavärinä näyttäisi olevan talonpoikaispunainen jolla korjaan kannen tai sitten jätän sen sellaiseksi kun se nyt on.

Talonpoikaiskaappi ruskeat lasiovet ja kaksi vetolaatikkoa
Kaapin yläosa jossa kauniit ruskeat lasiovet

Kaapin pikkulaatikoissa oli paljon ihania vanhoja esineitä, edellinen omistaja on ollut suutari joten nahkasakset ja naskali löytyi samoin muutamia sormustimia joita on ihan hyvä käyttää jos neuloo käsin jotakin vahvempaa kangasta tai nahkaa.


Puusta valmistettu talonpoikaiskaappi alkuperäismaalauksilla
Kaapissa on tilanjakajana yksi hylly ja kaksi vetolaatikkoa

Kaapin vetimet ovat kauniin koristeelliset, nupit valmistettu pellistä ja tässä kaapissa on kiva yksityiskohta ovissa jonka peilit ovat käännetty sisällepäin.


Tee itse kaapista pienempi, tuunaa vanhoja huonekaluja sopivaksi
Kaappia pienennetään 15cm

niin sitten vielä kaapin pienennys jotta se sopisi tilaan johon sen haluan. Elikkä takalaudat pois samoin osa sivusta ja kaikkia osia kavennetaan toivottuun kokoon. Kantta en irrottanut vaan se sähättiin pyörösahalla paikallaan.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page