top of page

Kiesit puutarhakoristeeksi

Päivitetty: 7. heinäk. 2020

Mitä tehdä vanhoilla hevosen kiesillä ? jos tilaa olisi rajattomasti niin kiesit olisivat varmasti säilyttämisen arvoiset, ovathan nämä palvelleet ihmistä menopelinä jo 1800-luvun lopulla, tehty taidokkaasti käsityönä täällä paikan päällä. Nyt tarvitaan kuitenkin tilaa ja kiesit voitaisiin siirtää vaikka ulkokoristeeksi puutarhaan jossa ne sitten rapistuuvat vuosien saatossa. Mutta rapistuessaan niistä voi vielä nauttia kauniina esineenä menneiltä vuosisadoilta.Kiesit, hevoskärryt, puutarhakoriste, puutarhaideat, meidän puutarha
Vanhat kiesit 1800-luvun loppupuolelta

Vanhaa puutarhaa on aloitettu uusimaan ja kiesit todennäköisesti saavatkin jatkoaikaa siellä keskellä kaikkia kauniita kukkaistutuksia. Puutarhan aluetta ei vielä kuitenkaan ole muokattu niin pitkälle että kiesit voitaisiin siirtää ja jotenkin näille pitäis ehkä kuitenkin löytää toinen käyttötarkoitus. Katselin täällä ladossa että jospa nämä vaikka nostaisi tuonne kattoorsien päälle. Olisikohan se parempi vaihtoehto ?Toinen ihana vanha esine on reki joille ei enää muuten löydä käyttötarkoitusta joten nämäkin sopisi hyvin puutarhaan :)


No onneksi enää ei tarvitse murehtia mitä vanhoille menopeleille tekisi, ja hyvä kun en siirtänyt niitä kuitenkaan puutarhaan vaan jaksoin säilyttää ladossa. Meille tuotiin hevonen ja kohta sen seuraksi toinen. Ajatuksena olisi opettaa toinen niistä vetämään näitä vanhoja kärryjä ja täällä Tonttukylässä pääsisi hevosajelulle pikku hiljaa.


209 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page