top of page

Maalaistalon elämää - puuhellan vaihto

Päivitetty: 17. tammik. 2020

Alkuvuodesta isontuvan vanhan tulisijan kunnostustyöt aloitettiin ja tästä lähdettiin. Tämä vanha Porin Konepajan hellan kansi on niin pahasti haljennut ettei sitä enää kannata säilyttää, enempää kuin korjatakkaan.



Puuhella, maalaistalo, elämä maalla, peltikuupa
Vanhan puuhellan saneeraustyöt

Vanha hella nostettiin pois ja tilalle tuotiin Högforssin vanha puuhella, näissä on muutaman sentin kokoero mutta eiköhän asia järjesty.



Vanha kaakeli, tulisija, maalaistalon tulisija
Högforssin puuhella ja kaakelipinnat

Ensi ajatuksena oli että vanhat kaakelit säilytettäisiin ja huonoimmat vaihdettaisiin, mutta jotenkin kaakeli ei ulkonäöltään sovi tähän tilaan. Vanhoista asiakirjoista katsomalla päätös oli aika selkeä joten kaakelit poistetaan kokonaan.


Puuhella, Högfors, vanha kaakeli, peltikuupa, pelti liesituuletin
Uuden puuhellan asennus vanhan tilalle

Kaikki näkyvät pinnat rapataan ja kalkkimaalataan vaikka tämä olisi aivan ihana jättää tiilipinnalle joten vähäsen on vielä mietittävä.



Punatiili, tulisija, vanha maalaistalo
Punatiilipohja puuhellan alla

Nyt on poistettu kumpikin sivu, savuhormi on korjattu ja pohja korjataan. Tässä tilanteessa aina vähäsen jännittää jospa on tullut mitattua väärin kun ei tuota valurautahellaa jaksa kuinkamonta kertaa tahansa sovittaa. Vielä pitäisi poistaa tuo viimeinen rappipinta tuosta tuuletuskuuvan alta, koukut irroitetaan ja ehkäpä romukasasta löytyisi pitkä tavaratanko jonka voisi asettaa koukkujen sijaan seinään kiinni.





151 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page