Vanhan korjaamista - Tonttuukko kynttilänjalka

Päivitetty: maalis 5

Tänään höyläpenkille mentiin tämän kauniin vanhan tonttuukko kynttilänjalan kanssa ja veistettiin sille kynttiläpesä joka puuttui. Yksi tontuista on myös tulossa ja pintakin puhdistetaan. Ajatus olisi saada tämä valmiiksi Tonttumuseon pöydälle seuraavaa ryhmää varten. Kynttiläkupin veistin käsin samasta materiaalista kun itse kynttilänjalkakin on ja hionnan suoritin perinteisesti puukonterällä. Kynttilänjalka on maalattu munatemperamaalilla joten sellaista sekoitan ja maalaan lopuksi valmistamani osat sillä.

Vanhan tonttuukko kynttilänjalan korjaus

Tonttuukko kynttilänjalka ja Porin tekstiilitehtaan joulukaitaliina