Vanhat puuvillapitsit

Tonttumuseon pöydät on maalattu ja työn päätteeksi pöydille ommeltiin pöytäliinat vanhasta käyttämättömästä lakanakankaasta jota oli juuri ja juuri tarvittava määrä elikkä 14 metriä. Vanhoja pitsejä on myös aikoinaan irroiteltu täkkilakanoista kun ei niitäkään tule enää käytettyä kun on siirrytty pussilakanoihin. Vanhoista pitseistä ompelinkin sitten pöytäliinojen päihin koristeet 5cm levyisestä vanhasta pitsistä, ennen työn aloittamista pesin kuitenkin kankaan ja pitsit kutistumisvaaran takia. Pöydille ostin vielä läpinäkyvää vahakangasta ja sen alle laitan joulukaitaliinoja koristeeksi. Nyt pöydät voi kattaa huolettomasti eikä paperiliinojen pitäisi likaantua kun ovat muoviliinan alla.

Vanhojen pitsien kierrätystä

#vanhapitsi #pöytäliinat #maalaistalo #Tonttumuseo #joulukoristeita #läkkilyhty #ompelukone #singer #kierrätä #käytävanhaa #ompelevanhasta #käsityöt