top of page

Vanhat tuolit - tuolien uusiokäyttö

Päivitetty: 27. maalisk. 2020

Meillä on Tonttumuseossa noin 80 vanhaa tuolia joista vanhimmat 1880-luvulta. Kaikki tuolit ovat olleet käytössä, osaaa niistä on maalattu useita kertoja. Aika monta tuolia on -50 luvulta, valmistettu koivusta ja ne on petsattu ruskeiksi. Olen pitemmän aikaa harkinnut tuolien korjaamista ja uudelleen maalaamista, mutta niitä on senverran monta että yhdellä kertaa en urakasta selviä. Joten jospa ottaisi vaan 10 tuolia kerralla, ne nyt justiinsa saattaisi mahtua ylitäyteen verstaaseen. Korjaan kaikki vanhat huonekalut samalla materiaalilla kun ne on valmistettu ja jos maalataan niin kaivan esille alimmaisen värin ja pyrin aina maalaamaan samalla kuin alkuperäinen.

vanha tuoli, tuolin korjaaminen, puutuoli, desing tuoli, vanha käyttöesine, vanha huonekalu, pinnatuoli, antiikkituoli, retro tuoli, vintage tuoli, Isku tuoli
Vanhojen tuolien korjaaminen

Tuolien liitokset korjaan luuliimalla jos ne on aiemminkin sillä liimattu tai sitten pelkillä puutapeilla. Joissakin tuolissa on pohjassa kiilat jotka pitäävät kansia kiinni ja ne yleensä siirtyyvät paikoiltansa. Vanhat tuolit ovat säilyttämisen arvoisia joten niitä kannattaa huoltaa ja korjata jottei isompia vaurioita pääsisi syntymään.



Vanha pinnatuoli, puutuoli, vanha tuoli, tuolin korjaaminen, puutuoli, desing tuoli, vanha käyttöesine, vanha huonekalu, antiikkituoli, retro tuoli, vintage tuoli, Isku tuoli
Vanha vihreä pinnatuoli

Jos tuoli on puuta, mutta muodoltansa poikkeava tai sitten vaan tarvitsen tuolia muuhun käyttöön niin silloin muutan tuolin käyttötarkoitusta niinkuin näissä vanhoissa keittiöntuoleissa -90 luvulta joista tein huvimajaan penkit.



Vanha tuoli, puutuoli, penkki, huvimaja, peltilamppu, vanhat ovet
Vanhat tuolit uusiokäytössä niistä syntyi huvimajaan penkit


144 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page