Saunavastat ovat lähes loppuneet

Päivitetty: touko 19

Viimekesänä tehtiin kymmeniä pareja saunavastoja kuivumaan tallin orsille ja nyt ne alkaavat olemaan lopussa. Uusia pääsee tekemään juhannukselta joten silloin taas tehdään niin että riittää seuraavaan kesään. Saunavastan tekeminen on vanha perinne ja on saunassa kokeiltu myös männynoksavastaa joka antaa ihanan tuoksun saunaan ja toimii kuten koivusta tehty vasta.

Saunavastoja koivunoksista ja männynoksista

Juhannussaunaan kuuluu perinteisesti saunavasta, tuoreen vastan tuoksu on hurmaava :) Saunavastat kootaan tuuheapuoli ulospäin ja sidotaan koivunoksalla.

Saunavastat syntyyvät koivunoksista juhannuksen jälkeen.