top of page
Writer's pictureTonttublogi

Vanhan talon huoltotyöt - pintalaudoitus vanhaan malliin

Sisääntuloväylän puoleinen päätyseinä korjattiin laudoituksen puolesta muutama vuosi sitten, silloin en kuitenkaan ehtinyt korjata tuota yläkerran ikkunaa. Ikkunaremontti jäi viimesyksynä talon toiseen päähän ja kun sitä sitten jatketaan niin tämäkin ikkuna korjataan kunhan paikalle osutaan. Ikkunassa ei ole muutakuin yksinkertaiset lasit joten siihen voisi tehdä uudet pokat ja siten saisi tuplalasit tähänkin karmiin. Ennen pokien tekoa aion kyllä tyhjentää verstaan kaikista muista töistä kun ikkunan karmit on aika tilaavieviä että työhuoneessa ei juuri muuta mahdu.



Talonpoikaistalo, vanha talo, vanhan talon korjaaminen, perinnekäsityöt, pihapiiri, tee itse, pintalaudoitus, vanhan talon huoltotyöt, vanhat ikkunat, kivijalka, punamultaväri, keltamultaväri, tilkitseminen, vaihada lautoja, opasteet, punainen mokki, tonttukylä, Nukkemuseo, lakanaverhot, valkoiset pitsiverhot
Vanha maalaistalo ja vanha pihapiiri

Koska talo on 1700-luvulta on sitä korjattu jo toki aiemminkin, mutta jokainen korjaaja on kunniotaanut samoja perinteitä, kuten minäkin. Tämän talon laudan leveys on pääasiassa 18-19cm ja samanlaisella laudalla nytkin korjataan. Kun laudoitusta poistetaan niin samalla tarkistetaan ikkunan karmit ja lisätään tarpeen vaatiessa pellavariivettä. Talon on maalattu perinteisillä punamultavärillä ja keltamulta joka on yläosan värinä.



Vanha talo, hirsitalo, punainen tupa, mummonmökki, laudoituksen vaihtaminen, rimat, laudat, perinteet
Pintalaudoitus vaihdettu, vähäsen uutta ja loput vanhoista

114 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page